
انگیزه های واشنگتن پس از رد پیشنهاد اولیه آمریکا (مخالفت ایران با شروط آمریکا برای حذف سپاه از لیست سیاه) و دریافت پیشنهاد متقابل از سوی ایران به آمریکا، به طور فزاینده ای منفی شد.
به نظر می رسد دولت ایالات متحده بین سپاه پاسداران به طور کلی و نیروی قدس، بازیگر اصلی جنبش های خاورمیانه، تمایزی قائل شده است، بنابراین پیشنهادات جدیدی برای توافق احتمالی در حال ظهور است.
به گزارش فرانس ۲۴، پس از رد پیشنهاد اولیه آمریکا (مخالفت ایران با شروط آمریکا برای حذف سپاه از لیست سیاه) و دریافت پیشنهاد متقابل از سوی ایران به آمریکا، انگیزه های واشنگتن به طور فزاینده ای منفی شد.
در حالی که تهران پس از ارسال آخرین پیشنهادات خود به واشنگتن برای حل مناقشه بر سر فهرست تحریم های وزارت امور خارجه، اعلام کرد که هنوز پاسخی از سوی ایالات متحده دریافت نکرده است، آنتونی بلینکن در مصاحبه ای که امروز منتشر شد، گفت که در مورد مناقشه در حذف تحریم های ایران صریح است. سپاه پاسداران از لیست سیاه [ادعایی] وزارت امور خارجه این کار را نکرد، اما در پاسخ به این سوال که آیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تروریست میداند، ادعاهای قبلی درباره ارتش ایران را تکرار کرد. که آن”.
وی به سوال مدیرعامل «آیا سپاه یک سازمان تروریستی باقی میماند» پاسخ روشنی نداد و طفره رفت و گفت: «نمیخواهم وارد جزئیات مذاکرات شوم.» با وجود تمام تلاشهای ما برای رسیدن به یک توافق توافق، و علیرغم این واقعیت که برای امنیت ما بهتر است، من به یک معامله “خیلی خوشبین” نیستم.”
لازم به ذکر است که دولت بوش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی/نیروی قدس را برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ در لیست سازمان تروریستی جهانی (SDGT) وزارت خزانه داری آمریکا قرار داد. در سال ۲۰۱۷، دولت ترامپ کل سپاه را در فهرست SDGT قرار داد و در آوریل ۲۰۱۹، سپاه را به فهرست FTO وزارت خارجه اضافه کرد.
پیش از این ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جلسه استماع کنگره گفت که معتقد نیست سپاه قدس باید از فهرست تروریسم حذف شود – موضوعی که یکی از شروط کلیدی ایران است. احیای معامله.
گالینا پورتر، سخنگوی وزارت امور خارجه شامگاه جمعه گفت: «در حال حاضر، توافق نه قریب الوقوع است و نه نهایی». وی افزود: میتوانم بگویم رئیسجمهور با رئیس ستاد موافق است و پس از آن درباره هیچیک از موضوعات مذاکرات هستهای اظهارنظر علنی نمیکنیم.
پورتر افزود: آنچه می خواهم بگویم این است که از ۱۰۷ نامزدی بایدن در رابطه با ایران، ۸۶ مورد به طور مشخص افراد مرتبط با سپاه پاسداران و همچنین افراد وابسته به آن را هدف قرار داده اند.
این واقعیت که ملی و دولت آمریکا اکنون بین سپاه پاسداران به طور کلی و نیروی قدس، بازیگر اصلی جنبش خاورمیانه تمایز قائل می شوند، ممکن است نشان دهنده پیشنهادهای حل و فصل آمریکا باشد.
بر این اساس، حذف سپاه از لیست سیاه از لحاظ نظری با حفظ نیروی قدس امکان پذیر است. (معلوم نیست که این پیشنهاد در تهران با چه واکنشی روبرو خواهد شد.)
پیش از این، راب مالی، مذاکره کننده آمریکا و نماینده ویژه بایدن در امور ایران، در اواخر ماه مارس گفته بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حتی در صورت حذف این گروه از فهرست، تحت تحریم های آمریکا باقی می ماند و موضع آمریکا در قبال آن بدون تغییر باقی می ماند. .